Sportfiska på Gotland

Fiske runt Gotland kretsar mycket kring den populära kustfisket efter havsöring. Fiske med vadarbyxor och spinnspö eller flugspö lockar årligen mängder av sportfiskare från både Sverige och andra länder till Gotland.

Havsöringen är en stridbar och ibland svårlurad fisk som simmar runt kusten stora delar av året. Våren är den populäraste tiden, men det går att fiska havsöring även under andra perioder.

Tack vare det fria handredskapsfisket i Östersjön är det fritt fram för vem som helst att fiska längs Gotlandskusten. Men det finns givetvis regler och lagar att rätta sig efter. Dels finns det fredade zoner där fisket är förbjudet under vissa perioder av året, dels finns det minimimått, maximimått och uttagsbegränsningar för olika arter.

Det finns även möjlighet att fånga andra fiskarter än havsöring på kusten, som skrubbskädda (flundra), abborre, id, näbbgädda med flera. Det finns även några områden där det går at lösa fiskekort för fiske i sötvatten.

Du kan läsa mer om vilka lagar och regler som gäller, lära dig mer om havsöring som art, samt ta del av både fisketips och spännande fiskenyheter på www.fiskelandgotland.se 

Fiskeland Gotland, som är initierat av Sportfiskarna, arbetar för att bidra till att skapa en ansvarsfull och hållbar sportfiskekultur där vi tillsammans värnar om fiskebestånden och framtidens fiskemöjligheter.

Välkommen till Gotland!

Boka en fiskeupplevelse på Gotland:

Kontakta GotlandsResor för bokning av fiskepaket med resa och boende på 0498-201260.
Välj boende i dubbelrum/familjerum på Scandic Visby inkl. frukost eller boende i stuga/lägenhet med självhushåll i Visby Gustavsvik alternativt Strandvillan Visby.

I samarbetet med Sportfiskarna Gotland www.fiskelandgotland.se