Lediga jobb

Scandic Visby och Visby Gustavsvik

Vi på GotlandsResor söker nya ”stjärnor” medarbetare till våra anläggningar Scandic Visby och Visby Gustavsvik. Är du intresserad att jobba inom hotell, restaurang och service i sommar då skall du söka våra lediga tjänster. Har du en härlig inställning och delar samma värderingar som oss, då är du helt klart rätt person och vi är arbetsgivaren för dig. Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter för dig som gillar service och tycker om att jobba med/möta människor. Eftersom vi ingår i en stor koncern och i Nordens största hotellkedja har du stora karriärmöjligheter.

GotlandsResor erbjuder:

  • Kollektivavtal
  • Fantastiska utvecklingsmöjligheter
  • Diverse utbildningsprogram
  • Friskvårdsbidrag

GotlandsResor AB är ett helägt dotterbolag till Rederi AB Gotland som driver anläggningarna Scandic Visby och Visby Gustavsvik. GotlandsResor bokar boende, resa, konferenslokaler och måltider till grupper, konferenser och events på våra egna anläggningar, Scandic Visby och Visby Gustavsvik.

Area Sales Manager

Älskar du Gotland, är före detta boende, bor här eller har en relation till ön? GotlandsResor med anläggningarna Scandic Visby och Visby Gustavsvik söker en driven och resultatorienterad Area Sales Manager.

Arbetsplats: Scandic Visby
Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: Area Sales Manager bidrar till samverkan i säljarbetet i den egna koncernen samt i distriktet Scandic Stockholm circle. Vi ser att tjänsten ska vara cirka 75% i Mälardalen och övriga fastlandet, samt cirka 25% på Gotland.
Lön: Enligt kollektivavtal

Vad innebär din roll
Area Sales Manager är ansvarig för att driva försäljning och öka intäkterna till GotlandsResor enligt företaget och koncernens uppsatta mål. Du ska på ett tydligt och enkelt sätt kunna driva affären framåt i samarbete med anläggningarna och Revenue management för att maximera intäkten och bygga de bästa kundrelationerna. Då rollen Area Sales Manager är en nyskapad tjänst för oss i Visby, så kommer du ha möjlighet att påverka utformandet av den.

Vem är du?
Du har ett starkt resultatfokus, är självgående och har ett eget driv som gör att du når uppsatta mål. Du är bra på att kommunicera både i tal och i skrift samt i såväl svenska som engelska. Du är en person som gillar och är bra på att samarbeta samt bygga långsiktiga relationer med olika slags människor på olika nivåer. Dessutom har du en affärsmässig och professionell inställning till ditt arbete.

– Vi tycker det är viktigt att du har god kännedom om och brinner för Gotland.
– Vi vill att du har några års erfarenhet från försäljning eller liknande roller, om det är inom hotellbranschen är det en stor fördel.
– Du är en positiv person som gillar att skapa kreativa lösningar, har ett bra affärsmannaskap och har i tidigare roller visat på riktigt bra resultat.

Vilken är rollen?
I din anställning i GotlandsResor blir du en del av två koncerner, den ena (och egna) i Rederi AB Gotlands koncern och med systerföretaget Destination Gotland, den andra inom Scandic Hotels koncern där företaget via Scandic Visby har ett franchiseavtal med hotellkedjan och ingår i distriktet Stockholm circle.

I rollen ansvarar du för hela säljprocessen från att hitta potentiella kunder, boka in mötet och avslutningsvis driva in affärer gällande grupper, möten och event.
– Du jobbar proaktivt med nykundsbearbetning och bevakar aktivt ditt område för att hitta nya affärsmöjligheter.
– Du säkerställer uppdatering och registrering i kundportföljen, planerar och genomför kundbesök samt deltar i mässor och kundaktiviteter. Genom ett aktivt och nära samarbete med in-house sales och dina anläggningar skapar du resultat och når de uppsatta försäljningsmålen.

Tjänsten innebär kontinuerliga resor och övernattningar varför ett planerat och strukturerat arbetssätt är viktigt för att nå effektivitet. Möjliga placeringar kan vara i Stockholm/Mälardalen eller dess närområde, eller i Visby.

Som Area Sales Manager ställs höga krav på god kommunikation – Vi gillar olikheter, nytänkande och personer som är sig själva och som därigenom berikar oss till nytta för affären!

Kontakt
Tjänsten är en provanställning, på heltid med tillsättning snarast. Lön enligt överenskommelse.

Urval kommer att göras löpande så sök så fort som möjligt dock senast 2018-08-15.

Ansökan skickas till: personal@gotlandsresor.se

Om du har några frågor kan du kontakta:
Jennie Hägerstrand, Verksamhetschef telefon: 0736-201256, jennie.hagerstrand@gotlandsresor.se
Carina Hammander, VD, 0705-373815, carina.hammander@gotlandsresor.se
Suzanne Lundqvist, personalhandläggare, 0498-201244, suzanne.lundqvist@gotlandsresor.se

Housekeeping-personal

Arbetsplats: Scandic Visby / Visby Gustavsvik.
Omfattning: Deltid. Arbetstid dagtid, även helger ingår.
Arbetsuppgifter: Städning av hotellrum, stugor, lägenheter, B&B rum och allmänna lokaler.
Lön: Enligt kollektivavtal.

Utbildning / Erfarenhet: Har du tidigare erfarenhet av städarbete är en merit men inte ett krav. Vi ser att du är minst 18 år. Du tycker om att möta människor, sätter gästen i centrum och kan även bidra till en positiv stämning i personalgruppen. Du kan jobba både självständigt och i grupp.

Kontaktperson: Marie Nylander 0736-201273, Husfru. Skicka ansökan till: personal@gotlandsresor.se

Receptionister

Arbetsplats: Scandic Visby / Visby Gustavsvik.
Omfattning: Heltid/deltid, schemalagd arbetstid dag/kväll.
Varaktighet: April/maj-september, ev. möjlighet till förlängning
Lön: Enligt kollektivavtal.

Arbetsuppgifter: I receptionen är du vårt ansikte utåt och ska ge våra gäster, på samtliga anläggningar, bästa tänkbara service. In- och utcheckning, kassaredovisning, barservering samt övriga i receptionen förekommande sysslor ingår. Arbetsuppgifterna är varierande. Du ska även kunna jobba natt vid behov.

Utbildning/erfarenhet: Minimiålder 18 år. Du har erfarenhet/utbildning av receptionsarbete alternativt andra kundrelaterade verksamheter. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Tyska och/eller finska är ett plus. Du är utåtriktad och social, tycker om kontakt med människor, har en mycket god känsla för service och sätter gästen i centrum. Du kan även bidra till ett gott klimat i arbetsgruppen.

Vi arbetar i bokningssystemet Scorpio (Scandic) och Hotsoft (Visby Gustavsvik). Du ska vara beredd att hjälpa till där det behövs, oavsett om det handlar om att bädda hotellsängar, duka fram frukost eller plocka disk. Du bör kunna se helheten i företaget, där målet är nöjda gäster som återkommer till oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktperson: Pernilla Kasselbäck, receptionschef, pernilla.kasselback@gotlandsresor.se  Skicka ansökan till: personal@gotlandsresor.se

Housekeeping kväll

Arbetsplats: Scandic Visby
Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: Ca 60%, schemalagd arbetstid, helg- och kvällsarbete.
Arbetsuppgifter: Resurs till alla avdelningar (reception, housekeeping och vaktmästeri).
Lön: Enligt kollektivavtal.

Att arbeta kväll i housekeeping innebär varierande arbetsuppgifter. I tjänsten ingår bland annat ansvar för städning av konferenslokaler, relax samt kontorsytor. Det förekommer även en viss del rumsstädning. En stor del av arbetsdagen är till för att finnas tillhands för att hjälpa reception/restaurang med leverans av bland annat dryck till rummen.

Utbildning/Erfarenhet: Vi söker dig som tycker om ordning och reda, är positiv och gillar att jobba med service. Det är viktigt att du är självgående och flexibel och gillar varierande arbetsuppgifter. Har du tidigare erfarenhet av städ-/servicearbete är det en merit. Du tycker om att möta människor och sätter gästen i centrum. Vi värdesätter dig som bidrar till en positiv stämning i personalgruppen. Du kan jobba både självständigt och i grupp.

Krav: Vi ser att du är minst 18 år, B-körkort

Kontaktperson: Pernilla Kasselbäck, receptionschef, pernilla.kasselback@gotlandsresor.se  Skicka ansökan till: personal@gotlandsresor.se

Reception/städ natt

Arbetsplats: Scandic Visby
Omfattning: April-sep, Arbetstid kl. 22-05.
Arbetsuppgifter: Resurs till alla avdelningar (reception, housekeeping och vaktmästeri).
Lön: Enligt kollektivavtal.

Vi söker en resurs nattetid, en kombinerad tjänst med arbetsuppgifter i receptionen samt med vissa städuppgifter. I tjänsten ingår bland annat att vara stöd till receptionen, rondera hotellområdet och städa restaurangerna. Du ska vara ansvarstagande, noggrann och flexibel. Ditt arbete är viktigt för att gästen ska mötas av ett rent och fräscht hotellområde och restaurang.

Utbildning/Erfarenhet: Du är van att jobba självständigt och har du tidigare erfarenhet av städarbete är det en merit.  Du tycker om att möta människor, sätter gästen i centrum och kan även bidra till en positiv stämning i personalgruppen.

Krav: Engelska, B-körkort

Kontaktperson: Pernilla Kasselbäck, receptionschef, pernilla.kasselback@gotlandsresor.se  Skicka ansökan till: personal@gotlandsresor.se

Hovmästare

Arbetsplats: Restaurang Koggen som tillhör Scandic Visby samt Restaurang Visby Gustavsvik.
Varaktighet: Säsonganställning, successiv intagning april-juni t o m augusti-september ev. möjlighet till förlängning
Omfattning: 50-100%, schemalagd arbetstid, kvälls- och helgarbete ingår.
Lön: Enligt kollektivavtal

Till tjänsten som Hovmästare söker vi dig med kunskap och intresse för mat och dryck och som samtidigt drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra gäster.

Utbildning/Erfarenhet: Du har tidigare arbetat som hovmästare eller i liknande ansvarstjänst.  Tempot på våra restauranger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du som person är snabb och stresstålig. Du är flexibel, ansvarstagande, och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta och har ett ekonomiskt tänk. Du skall även vara en bra ledare och förebild för personalen. Du känner dig bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift.

Kontaktperson: Mattias Andersson 0736-201277 mattias.andersson@gotlandsresor.se  Ansökan skickas till: personal@gotlandsresor.se

Servitörer

Arbetsplats: Restaurang Koggen som tillhör Scandic Visby samt Restaurang Visby Gustavsvik.
Varaktighet: Säsonganställning, successiv intagning april-juni t o m augusti-september ev. möjlighet till förlängning
Omfattning: 50-100%, schemalagd arbetstid, kvälls- och helgarbete ingår.
Lön: Enligt kollektivavtal

Arbetsuppgifter: Vi söker glada och inspirerande servitriser/servitörer till våra restauranger. Planering, dukning och förberedelser inför kvällsserveringar samt våra övriga arrangemang ingår, liksom kassaredovisning, bordsservering, viss barservering, disk samt daglig städning av serveringsutrymmen.

Utbildning / Erfarenhet: Vi söker dig med glimten i ögat och en god portion humor. Du har utbildning och/eller erfarenhet av att servera, jobba med à la carte och bordsservering samt dess kassahantering. Vana av bararbete är meriterande. Har du dessutom en viss dryckeskunskap är det ett plus. Du har ett genuint intresse av att arbeta i branschen, tycker om att möta människor och kan bidra till en positiv stämning i personalgruppen. Självklart älskar du service och ser det som en utmaning att gästen ska lämna oss med överträffade förväntningar. Du behärskar svenska och engelska. Körkort och datorvana är ett plus.

Kontaktperson: Mattias Andersson 0736-201277 mattias.andersson@gotlandsresor.se  Ansökan skickas till: personal@gotlandsresor.se

Kockar

Arbetsplats: Scandic Visby / Visby Gustavsvik.
Omfattning: 75-100 %, schemalagd arbetstid där kvälls- och helgarbete ingår.
Varaktighet: April-september, schemalagd arbetstid där kvälls- och helgarbete ingår, för- och eftersäsong timanställning extra.
Lön: enligt överenskommelse

Vi söker kreativa kockar med stor kärlek till matlagning.

Vi är ett härligt gäng som lagar innovativa och välsmakande rätter från grunden med influenser och smakkombinationer från hela världen. Brinner du för matlagning, är rutinerad i restaurangköket och är sugen på att utvecklas med oss så har vi en plats för dig. Du är kreativ i ditt sätt att laga mat och tillsammans med oss har du ambitionen att laga och leverera smakupplevelser som överträffar våra gästers förväntningar.

Som person är du en grym lagspelare, noggrann och gillar att jobba i ett högt tempo. Ett par års erfarenhet är givetvis meriterande men inte ett måste. Det som är viktigast för oss är att du är positiv, villig att lära och sprider go energi omkring dig.

GotlandsResor driver två restauranger där gäster kan njuta av vällagade rätter.

Scandic Visby: Restaurangen är öppen för frukost, lunch och á la carte hela året. Sittplatser c:a 200 st. Sommartid stor uteservering med bar intill utomhuspoolen. Restaurangen är miljöcertifierad av Svanen och det är viktigt för oss att arbete därefter.

Visby Gustavsvik: Restaurang i vår populära semesterby som är öppen april-oktober. Servering av frukost och á la carte under högsäsong juni-augusti. Inriktning sommaren 2018 pizza och marint tema. Gruppbokningar tas emot hela året. Sittplatser c:a 100 st.

Vi erbjuder dig spännande arbetsuppgifter där du har stor möjlighet att påverka. Som en del i en stor koncern och i Nordens största hotellkedja har du fantastiska utvecklingsmöjligheter hos oss. Fler bra förmåner är friskvårdsbidrag och massage. Välkommen till vårt team i köket!

Kontaktperson: David Lundgren, köksmästare, 0736-201288 eller Jeanette Jussila F&B Manager, 0709-201236 Ansökan skickas till: Skicka ansökan till personal@gotlandsresor.se

Bartender

Arbetsplats: Scandic Visby – Restaurang Koggen.
Varaktighet: Säsonganställning, v.25-32 i första hand med eventuell förlängning.
Omfattning: C:a 50-100% under högsäsong juni – augusti, schemalagd arbetstid där kvälls- och helgarbete ingår, för- och eftersäsong timanställning extra.
Lön: Enligt kollektivavtal

Arbetsuppgifter: Vi söker en bartender med hög servicekänsla, glatt humör och med gästen i fokus till vårt poolområde och restaurang i sommar. Främst för arbete i vår utebar där vi under sommaren erbjuder förfriskningar och mat över disk med mera. Viktigt är att du känner dig trygg i din arbetsroll och trivs bra med människor. Med ett vinnande leende och glimten i ögat så arbetar du med lätthet med dryckeskunskap, merförsäljning, servering och kassahantering.

Utbildning / Erfarenhet: Som bartender ger du den bästa möjliga service åt våra gäster. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom bararbete, goda bar- och dryckeskunskaper är det ett stort plus. Merförsäljning och aktiv kundkontakt är naturligt för dig.

Kontaktperson: Mattias Andersson 0736-201277  mattias.andersson@gotlandsresor.se  Ansökan skickas till: personal@gotlandsresor.se