Sportfiske på Gotland

 

Fritidsfiske med handredskap är en uppskattad aktivitet på Gotland. Mellan november och maj fiskas havsöring, torsk, regnbåge, id, abborre och gädda (gäddan och abborren är fredade april-maj). Öringen är fredad i de flesta åar och dessas mynningsområden i havet, från 1/10-31/12. Under sommarmånaderna fiskas också bland annat näbbgädda och flundra. I insjöarna krävs fiskekort eller markägartillstånd, medan kustfisket är fritt.

Fredningsperioder (liksom minimimått) förekommer för vissa arter - Det är upp till den som fiskar att ta reda på vad som gäller!! Bestämmelser kan ändras snabbt! Information om förbuden får man av Länsstyrelsen i Gotlands län 0498-29 21 00.

Fiskeupplevelser på Gotland
Företaget Fish your Dreams anordnar fiskeresor till Gotland. Tillsammans med en fiskeguide får man en helupplevelse av sportfiske på Gotland. Fiskeresorna kombineras med mat och boende. Läs mer på www.fishyourdream.com

- Visby oljehamnen: piren längst söderut i Visby hamn. Flundra.

- Lickershamnspiren: bra badplats vid stranden innanför piren för de familjemedlemmar som inte vill fiska. Öring (fiskas nov-maj).

- Digerhuvud, Fårö: vackert raukområde med klappersten. Bra fiske året runt. Torsk, flundra och öring.
- Folhammar, Ljugarn och Lausviken: vackert raukområde med öppen kust. Lausviken är långgrund med sandstränder. Väg 143. Flundra och gädda.

- Vägumeviken och Slite: långgrund havsvik med öar strax norr om Slite. Även de gamla pirarna i Slite är bra fiskeplatser. Gädda och id.

- Kyllaj och Lörjeholm: spännande natur. Gädda.

- Lergrav och S:t Olofsholm: vacker omgivning med låg barrskog. Gädda och öring.

- Bläse kalkbrott: fiskekort kan köpas vid busskuren vid vägen eller i Bläse Kalkbruksmuseum. Abborre, mört och regnbågslax,

- Västergarnsån/Paviken: fiskekort gäller för åfiske. Det kokar av småfisk i vattnet så även små fiskare kan säkert bli tilltalade av bryggan och Västergarnshamnen. Abborre, mört och gädda.

- Sigvalde träsk, Etelhem: Sutare, gädda, abborre, mört.

- Lojsta träsk: vackert kulturhistoriskt område. Sutare, gädda, abborre, mört.

Sportfiske på Gotland

Sportfiske på Gotland

Sportfiske på Gotland

Sigvalde träsk

 

Resevillkor | Om företaget | Lediga platser | Cookies | Kontakt

Dela på