Vad gör man på Gotland?I Visby finns det biografer, teater, konstmuseum, länsmuseet Gotlands fornsal med både allvar och lek här kan du också besöka Fenomenalen, en avdelning för barn i alla åldrar.

Tycker du om musik kan du besöka domkyrkan i Visby varje lördag vid lunchtid. Vissa kyrkor på landet har också musik, de annonserar ofta i gotländska lokaltidningar. Varannan torsdag arrangerar kulturföreningen Roxy Jazzklubb tillsammans med Munkkällaren (på Munken), men i princip alla helger spelas det musik på restaurangerna i Visby - också det annonseras i förväg.

Äta gott på Gotland
Restaurangerna ligger koncentrerade kring tätorterna, men sommartid hittar du många pärlor ute på landet. Ett bra tips är att ta reda på öppettider innan man åker. Är du i ett större sällskap och beställer i god tid kan du hitta samma pärlor öppna om det så är november!

Visby är Sveriges krogtätaste stad. Drygt 30 restauranger, varav ca hälften innanför ringmuren. Sommartid finns det ca 70 krogar i Visby. Caféerna i Visby är allt från trendiga till pyttesmå.

Boende på Gotland
På Gotland finns det hotell, pensionat, vandrarhem och stugbyar över hela ön. På www.destinationgotland.se hittar du ett brett utbud av boende över hela Gotland som går att bokas online. Vill du ha hjälp att boka ring oss på GotlandsResor tel: 0498-20 12 60 eller mejla till info@gotlandsresor.se

Shoppa på Gotland
Det finns ett trettiotal livsmedelsaffärer öer hela ön, bensinmackar och detaljvaruhandel kring tätorterna.

I Visby hittar du många små mysiga affärer, den perfekta platsen får vår- påsk- eller julhandel “du behöver inte springa runt som en galning, allt finns koncentrerat från Södertorg och Adelsgatan, St:Hansgatan och Hästgatan upp till Östercentrum. Vi lovar att det är roligare att shoppa på Gotland än i Stockholm eller Göteborg!!

Idrott på Gotland
För sportdykare är Gotland ett eldorado. Det finns över 2 000 dokumenterade vrak runt kusten. Och många mytomspunna, till exempel det skepp som sprängdes någonstans utanför Sandön runt 1867. När Alexander II sålde Alaska till USA för 7 miljoner dollar sänkte tsarens motståndare just det skeppet – clippern Orkeney… Och vad hände med Valdemar Atterdags skepp som gick till botten efter brandskattningen av Visby…? 

Det finns gott om material för hästtokiga på Gotland, ca 5 000 hästar. Islandsritter, russritt, arrangerade lekar till häst, distans- och fältrittstävlingar och så vår fina travbana, Skrubbs. Hoppa fallskärm, bowla, simma, väggklättra, work-outa, dansa, cykla, spela hockey, kasta varpa... Oj - det finns hur mycket som helst!

Western Riders tävlingar, Gutarnas egen olympiad Stångaspelen och Gotland Grand National är speciella evenemang för speciella människor – vi som gillar Gotland.

Turistbyråns hemsidan finns fler evenemangstips.

 Krusmyntagården Brissund

Gotland Grand National

Russtrav på Skrubbs

Rida i solnedgången

Kasta varpa

Se ishockey

 

Resevillkor | Om företaget | Lediga platser | Cookies | Kontakt

Dela på