Welcome to Gotland!

Gotland - en plats att uppleva!


Utforska Gotland med färdiga guideturer. Vi samarbetar med Gotlands Guide- & Kryssningsservice och Gotland Excursion som har lång erfarenhet av guideturer på Gotland. De erbjuder otaliga möjligheter att uppleva Gotland på olika sätt, allt efter intresse och smak.

Maila en förfrågan eller ring oss tel: 0498-201260 grupp@gotlandsresor.se

Havet
Det mest speciella med Gotland är naturen. Ljuset blir annorlunda, som om det vill ge en skir ton åt det omväxlande landskapet. Havet speglar branta klintkanter och kalkvita klapperstensstränder, eller milsvida sanddyner. Gotland har 80 mil kust att upptäcka. I källmyrar lever växter som är världsunika, i urskog finns stora Kungsörnsbestånd. Promenera, bada, upptäck. Det är aldrig långt till havet på en ö som är 5 mil bred.

Landet
I inlandet växer ängen som brukats i tusentals år. Här hittar man hällmark, alvar och träsk. Bondgårdar och kalkstenshus. Valnötsträd och vinstockar, svampskogar och salmbär. Haren, kaninen, rådjuret och räven lever vilda. Lammen blir extra många på våren, Gotlandsrussen bor i stora inhägnader.

Historien
Det är inte många platser i världen som gett mänskligheten så mycket information om svunna tider. Gotland har en levande historia – 92 fantastiskt välbevarade medeltida kyrkor, 12 kyrkoruiner i medeltida Visby, 3 km lång ringmur och världens största vikingatida silverskatt och unika bildstenar. Det är inte för inte som experter kallar Gotland för ”Världens Skattkammare”. Och att Visby är listad som världsarvsstad av UNESCO.

Visby
För 800 år sedan var Visby större än Stockholm. Idag är det något mindre, men du kan fortfarande uppleva de medeltida packhusen, gränderna och ruinerna. Det är också ett paradis för den shoppingsugne som inte vill gå långt. Restaurangerna har öppet året runt, precis som caféer, museer, teater och hotell.

Människorna
Det sägs att gotlänningar har ett glatt kynne och ett gott hjärta. Gotlänningar är stolta över sitt ursprung. Stora händelser på året är Gutarnas Olympiad i juli och VM i drickebryggning. Gotländska specialiteter på matbordet är toskbodd, glödhoppa, gorån och makroner.

Guideturer på Gotland
 

Resevillkor | Om företaget | Lediga platser | Cookies | Kontakt

Dela på